Nincs üzemanyag a debreceni reptéren

Vágólapra másolva!
Szerződésbontást fontolgat a debreceni repülőtér vezetése az üzemanyag-szállítást végző Totál Hungária Kft.-vel, mert a reptér igazgatója szerint gyakran előfordul, hogy nincs üzemanyag a repülőtéren, ezért egyre gyakrabban indulnak késve a Wizz Air járatai.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban többször is előfordult, hogy késtek a Wizz Air Debrecenből induló londoni járatai - írja a Haon.hu, Hajdú-Bihar Megyei Online Hírportál a szerkesztőségükbe érkezett olvasói bejelentések alapján. Meleghegyi Tamás József, az Airport-Debrecen Kft. igazgatója a Napló megyei lapnak azt nyilatkozva megerősítette a Haon értesüléseit. "Igen, sajnos ez igaz, különösen hétfőn, amikor csak közel 50 perces késéssel tudott kifutni a gép egy rajtunk kívül álló hiba miatt" - mondta az igazgató.

Mester szerint a repülőterek kiszolgálása olyan, mint amikor a Forma1-es autók kiállnak a boxutcába: sok embernek, sokféle feladatot egyszerre kell elvégeznie, nagyon rövid időn belül. Ezt a reptér munkatársai kiválóan elsajátították, csakhogy van az egész - eredetileg fél órás - kiszolgálásnak egy igen kényes pontja, a repülő üzemanyaggal való feltöltése - mondta Mester.

"Ez már nem először okoz gondot, és mi nem először tettük szóvá a Totál Hungária Kft.-nek (a repteret üzemannyaggal kiszolgáló cég). Hiába, válaszra sem méltatják a leveleinket. Botrány, hogy jelenleg nincs üzemanyag a repülőtéren, ezzel tarthatatlan helyzetbe hoztak minket, a várost"- idézi a Haon az igazgatót, aki azt mondta: ha a Totál nem változtat a jelenlegi gyakorlaton, a reptér vezetése megfontolja a szerződés azonnali hatályú felmondását.