Elszabadult a BKV egyik hajója

Vágólapra másolva!
Belegabalyodott egy kötélbe a kikötőnél, majd irányíthatatlanná vált a BKV egyik menetrend szerinti hajója az Iho.hu szerint. A hajó végül a Petőfi híd alatti egyik pontonnak koccant, személyi sérülés nem történt.
Vágólapra másolva!

Belegabalyodott az egyik kikötő pontonjának kötélzetébe a BKV egyik menetrend szerinti kishajója csütörtök délután - írja az Iho.hu az egyik olvasójára hivatkozva. A cikk szerint a 12-es járaton közlekedő Hunnia a Boráros téri indulás után valamilyen műszaki hiba miatt kormányozhatatlanná vált. A hajó elkezdett sodródni, mivel a horgonyt sem sikerült ledobni.

A hajó végül a Petőfi híd alatti egyik pontonnak koccant, és annak kötélzetében akadt meg, ekkor már sikerült horgonyt vetni. A honlap szerint az ütközés során a hajóban csak kisebb károk keletkeztek, személyi sérülés nem történt. A beszámoló szerint a Hunnián rekedt utasokat negyed órán át egyáltalán nem tájékoztatták a továbbiakról, csupán a kapitány veszekedett matrózával. A félórás várakozás után érkező másik kishajóra csak nagyjából az utasok fele fért el. A többieket csak újabb fél óra elteltével vette fel a BKV másik hajója, a Lágymányos.

"A D12-es hajójárat Kopaszi gát felé tartó, Hungária nevű hajója csütörtökön kora délután 25 fővel a fedélzetén az indulást követően meghibásodott, az utasok nem voltak veszélyben" - közölte csütörtök éjszaka a BKV. A közlemény szerint a gépházban lévő egy, az irányváltó működéséhez nélkülözhetetlen levegőcső tönkrement, emiatt a hajó mozgásképtelenné vált, aminek következtében a Petőfi híd alatti ponton acél tartóköteléhez sodródott. A kapitány azonnal tájékoztatta a vízi rendészetet, ezzel párhuzamosan a műszaki szakemberek is néhány percen belül a helyszínre értek, majd a hajón tartózkodó utasokat kiszállították a partra. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett. A levegőcsövet rövid idő alatt kicserélték, ezután a hajó ismét forgalomba állt, és üzemzárásig hiba nélkül közlekedett.