Vágólapra másolva!
Az ebtenyésztők között az elmúlt tizenöt évben súlyos belviszály alakult ki, a kormány egy évet adott nekik, hogy közös nevezőre jussanak.
Vágólapra másolva!

Jövő év június 1-jéig mentesülhetnek az állattenyésztési bírság alól az állami elismeréssel nem rendelkező ebtenyésztők a parlament csütörtöki döntésével. Simicskó István (KDNP) erről szóló javaslatát 242 igen szavazattal, 86 nem ellenében fogadták el a képviselők.

Az indoklás szerint a kutyatenyésztésben az elmúlt tizenöt évben súlyos belviszály alakult ki, amelyet ez idáig sem jogalkotási eszközökkel, sem szankciókkal nem sikerült orvosolni. A törvényhozás most csaknem egyéves haladékot adott a tenyésztőknek arra, hogy egy állami elismerésre alkalmas szervezetben működjenek együtt, ha azonban a megegyezés nem jön létre, további mentességre a bírságolás alól már nem lesz lehetőség.

A módosítással haladékot kapott a bírságfizetés alól a törzskönyvek kiadásával és a kutyakiállítások szervezésével foglalkozó Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete, amely a jövő évi kutya-világkiállítást rendezheti.