A Dunába fulladt egy kislány Bajánál

Vágólapra másolva!
Általános iskolások játszottak a folyóban, az erős sodrás miatt azonban többen veszélybe kerültek. Egy 13 éves lány életét nem sikerült megmenteni.
Vágólapra másolva!

A Duna bajai szakaszán elmerült egy kislány csütörtökön. Többórás kutatás után már csak a holttestét tudták kiemelni a búvárok - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-t. Nyíkos Tamás közölte: csütörtök délután a mentők értesítették a bajai kapitányságot arról, hogy a város külterületén, a Duna jobb partján, a bajai Duna-hídtól északra, egy fürdésre ki nem jelölt helyen elmerült a vízben egy 13 éves kislány.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy hét bátmonostori általános iskolás gyerek strandolt ott. Négyen közülük egy zátony és egy kőgát közötti öbölbe úsztak. Az erős sodrás miatt önerőből csak egy negyedik osztályos fiú tudott a partra jutni, két hasonló korú társát - egy lányt és egy fiút - két bajai férfi kimentette a vízből. A 13 éves kislányt azonban elsodorta a folyó, és a kőgátnál az erős örvényben elmerült.

Azonnal elkezdték keresni, ám végül órákkal később, nem sokkal éjfél előtt már csak a holttestét tudta a felszínre hozni a katasztrófavédelem fővárosi Harcsa búvárcsoportja.