Rendőr dézsmálta meg a dílerektől lefoglalt marihuánát

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyeztek egy budapesti rendőr zászlóst, aki 80 deka marihuánát lopott egy lefülelt drogszállítmányból. A rendőrt a terrorelhárítás emberei buktatták le, akik már a drogdílerek lefülelésekor is a sarkában voltak.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak szeme láttára lopott meg két drogterjesztőt egy szolgálatban lévő rendőr Budapesten - hangzott el a Magyar Televízió kedd esti Híradójában. A rendőr a gyanú szerint abból a hatalmas adag marihuánából tett el magának egy jókora adagot, amit a rendőrség az éppen lefülelt dílerek kocsijában talált.

A Híradó információi szerint a rendőr zászlós közúti ellenőrzést színlelve állította meg a dílerek autóját egy XIII. kerületi benzinkútnál. Miután a rendőr az autót átvizsgálva rátalált a több mint két kilogramm marihuánára, a két dílert őrizetbe vették: az esetet végignézték a TEK és az NNI szervezett bűnözés elleni szolgálatának munkatársai is, akik szintén a drogterjesztők elfogására készültek.

Az elfogás után az intézkedő rendőr a két kiló marihuánát bevitte a XIII. kerületi kapitányságra. A Híradó információi szerint azonban 80 dekát magánál tartott, majd az így eltulajdonított kábítószert átadta "a tippadójának". Az NNI és a TEK munkatársai, akik a rendőrt mindvégig követték, ezután elfogták a rendőrt is.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Balogh Zoltán a Híradónak azt mondta: több polgári személyt kábítószerrel való visszaélés bűntettének, egy rendőrt pedig kábítószerrel való visszaélés bűntettének és szolgálatbani kötelességszegés vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatott ki gyanúsítottként az NNI. A bíróság a gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezte.

A Híradóban az is elhangzott, hogy a letartóztatottak között van a budaörsi pénzszállítórablás egyik vádlottja is, aki eddig szabadlábon volt. A vád szerint 2005 májusában a társaival együtt ő rabolt ki egy pénzszállító autót az egyik budaörsi bevásárlóközpontnál, ekkor többször rálőttek, majd kézigránátot dobtak a kiérkező rendőrökre.