Csak másnap reggel fogta fel tettét Bándy Kata gyilkosa

Vágólapra másolva!
Részegen, bedrogozva próbálta megerőszakolni áldozatát az a férfi, aki a gyanú szerint megfojtotta a Pécsen meggyilkolt rendőrségi pszichológusnőt, Bándy Katát. A férfi kedden részletes beismerő vallomást tett, amelyben elmondta, hogyan követte a lányt az éjszakában, és hogyan tuszkolta be egy kocsiba. A vallomás szerint a gyanúsított csak a gyilkosság másnapján jött rá arra, mit tett.
Vágólapra másolva!

Részletes beismerő vallomást a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított férfi, P. László, akit a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon hét órán át hallgattak ki kedden - közölte kihallgatás után Sólymos Sára, a gyanúsított kirendelt védője. Az ügyvéd szerint P. László részletes beismerő vallomásában úgy nyilatkozott, hogy tettét szexuális indíttatásból, egyedül követte el, és csak az eset után szembesült azzal, hogy meggyilkolta a rendőrségi pszichológust.

P. László kihallgatásán azt mondta, hogy a bűncselekmény napján két liter bort ivott, és valamilyen szintetikus kábítószert fogyasztott. Céltalanul kóborolt az utcán, amikor találkozott Bándy Katával - írja a Bama.hu. Védőügyvédje szerint a gyanúsított azt mondta: a nőt egy lakás ajtajában szólította le, majd követte az utcán. Egy Vadász utcai buszmegállónál még beszélt a nővel, majd erőszakkal hurcolta át a buszmegállótól ötven méterre lévő bokros részre, annak a helynek a közvetlen közelébe, ahol a holttestet megtalálták.

A gyanúsított azt mondta, fegyvere nem volt. A kirendelt ügyvéd szerint nem tudta megerőszakolni áldozatát, mert a nő ellenállt. A férfi ekkor - az ügyvéd által idézett vallomás szerint - fojtogatni kezdte. A dulakodás közben a nő egy árokba gurult, ezután P. László elhagyta a helyszínt.

A védő azt mondta, P. László nem volt tisztában azzal a ténnyel, hogy megfojtotta a nőt, és abban a tudatban hagyta el a helyszínt, hogy a sértett életben van. Másnap reggel a testén lévő karmolásokból és a nő ellopott mobiltelefonjából következtette ki, mi történhetett előző éjszaka.

Betörték az orrát a rendőrök

A védőügyvéd beszámolója szerint a gyanúsított az interneten szembesült tettének következményeivel. Mivel volt abban, hogy elfogják, a múlt hét második felében gyalogosan indult útnak édesanyja kelebiai otthona felé. A vallomása szerint azt tervezte, hogy később külföldre menekül.

A férfit végül Bóly mellett fogták el vasárnap délelőtt. A védőügyvéd megerősítette: a gyanúsított a rendőri intézkedés közben megsérült, az orra tört el, miközben menekülés közben a földre kényszerítették. Az ügyvéd szerint a rendőrök egyértelmű bizonyítékkal rendelkeznek, hiszen az áldozat körme alatt talált szövetminták ismeretei szerint a gyanúsítottól származnak. A férfinél megtalálták az áldozat ellopott mobiltelefonját is. Sólymos Sára azt mondta, aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolhatják meg P. Lászlót, s tettéért életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat.

Bűntárs és szemtanú is volt

A nyomozók szerint P. Lászlónak volt egy bűntársa, akivel a Vöröskereszt utcában tuszkolták be egy autóba Bándy Katát - írta a Bama.hu. A Dunántúli Napló információi szerint Bándy Kata elrablásának tanúja is volt, aki hallotta, és talán látta is a lány elrablását. A rendőrség egyelőre nem ad hivatalos tájékoztatást a pécsi pszichológusnő meggyilkolásának részleteiről és a továbbra is zajló nyomozásról. Bándy Kata gyilkosának előzetes letartóztatásba helyezéséről szerdán fog dönteni a bíróság.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel számolt be arról, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett. A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen (az ügy hátteréről itt, a gyilkosról készült anyagunkat pedig itt olvashatja).