Fegyelmi indul a nagykanizsai fogyatékosotthon igazgatója ellen

Vágólapra másolva!
A fogyatékosokat ellátó nagykanizsai intézmény vezetője lenézi az ápoltakat, megalázza a beosztottakat, és még a masszázsfotelt is kisajátította - állítják az intézmény dolgozói a Zalai Hírlap által idézett jegyzőkönyvek szerint. Az egyik dolgozó zaklatással is megvádolta a főnökét, aki ellen az önkormányzat most fegyelmi eljárást indít.
Vágólapra másolva!

Fegyelmi eljárást indít a nagykanizsai önkormányzat, hogy kiderítse, valóban jogosak-e a városi Fogyatékkal Élők Integrált Intézményének igazgatója elleni dolgozói panaszok. Az intézményben nemrég kinevezett vezető ugyanis több dolgozó szerint is megalázza beosztottjait, és semmibe veszi az ápoltakat. Cser Ágnes, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke a panaszok alapján egy hónapja levélben kérte Nagykanizsa polgármesterét, hogy indítson soron kívüli vizsgálatot.

A nagykanizsai önkormányzat a megkeresés után négytagú bizottságot nevezett ki, amely kivizsgálta a dolgozók panaszait. A bizottság megállapításait kedden tárták a közgyűlés elé, de ezek alapján a politikusok nem tudtak döntést hozni az intézményvezető sorsáról. Ezért inkább egy új vizsgálóbiztost jelöltek ki, akinek 15 napja van arra, hogy felmérje a helyzetet, és ismét a közgyűlés elé vigye az ügyet.

A Zalai Hírlap online kiadása szerint az eddigi vizsgálatok számos új panaszt is feltérképeztek. A lap birtokába került jegyzőkönyvek szerint az alkalmazottak például arra panaszkodtak, hogy naponta csak egy gumikesztyűt kaphatnak, a korábban használt fertőtlenítő- és tisztítószerek helyett pedig háztartási vegyszereket kell használniuk. A dolgozók szerint az igazgató nem fogadja a köszönésüket, nem hallgatja meg a problémáikat, és a terápiás szobában lévő masszázsfotelt "kisajátította".

A lap által idézett jegyzőkönyvek szerint az egyik női dolgozó zaklatással is megvádolta az igazgatót. Állítása szerint a főnöke többször vele masszíroztatta magát, hivatalos ürüggyel a lakására hívta, és az egyik közösségi portálon is üzengetett neki. A bizottság ezzel kapcsolatban arra az álláspontra jutott, hogy ezt a fajta cselekményt a törvény is szankcionálja, így a dolgozó bármikor tehet feljelentést.