Kábeltolvajok miatt alig járt a csepeli HÉV

Vágólapra másolva!
Mintegy hárommillió forint értékű kábelt loptak el szerda reggelre a BKV két vonaláról; a csepeli (H7-es) HÉV menetrend szerinti közlekedése csak kora délután állt helyre, és egy ideig pótlóbuszok jártak a 3-as és a 62A villamosok helyett - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a csepeli HÉV vonalán üzemkezdetre megrongálták a tápkábeleket. Emiatt hajnaltól délután egy óráig a Boráros tér és a csepeli Szent Imre tér között csak egy vágányon tudtak közlekedni a vonatok, a megszokottnál sokkal ritkábban. Ez jelentősen növelte a HÉV menetidejét, így a vonalon a szerelvények mellett pótlóbuszok is közlekedtek.

A 3-as villamos vonalán a Bihari úti szakaszon loptak el mintegy 60 méternyi kábelt, ezért üzemkezdettől hajnali 6 óráig, két órán keresztül kellett autóbuszokkal pótolni a villamosokat egy szakaszon. A közleményben kiemelték, hogy a BKK és a BKV a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) együttműködésben mindent megtesz a hasonló bűncselekmények visszaszorítására, de a kábeltolvajok aktivitása egyre nő Budapest területén.