Két év börtön egy pénztáros megütéséért

Vágólapra másolva!
Arcon vágott egy gárdonyi pénztárost egy fiatal férfi, mert a pénztáros rablónak hitte. Két év börtönre ítélték.
Vágólapra másolva!

Két év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Székesfehérvári Városi Bíróság egy 19 éves budapesti fiatalt, aki július 7-én Gárdonyban úgy arcul ütött egy bolti pénztárost, hogy annak megsérült az arc- és az orrcsontja is - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek. Az ítélet nem jogerős, de a másodfokú eljárás végéig a fiatalember előzetes letartóztatásban marad.

Július 7-én a fiatalember szóváltásba keveredett az élelmiszerbolt pénztárosával, aki - miután az üzletben korábban több lopás történt - feltételezte, hogy a betérő fiatalok is lopni készülnek. Amikor ezt szóvá tette, vita alakult ki közte és a vevők között, és a 19 éves férfi ököllel arcon ütötte a pénztárost, aki nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A fiatalt a Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói súlyos testi sértés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozást gyorsított eljárás keretében, a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezése mellett folytatták le, és ügyében szerdán már ítéletet is hirdetett a bíróság.

A férfi korábban többször volt büntetve garázdaság és rongálás elkövetése miatt, és jelenleg is folyik ellene büntetőeljárás az egyik budapesti rendőrkapitányságon.