Kigyulladt újságpapír miatt állt le éjszaka a metró

Vágólapra másolva!
Valószínűleg a sínek közti elektromos rendszer okozott tüzet kedden éjszaka a 3-as metró vonalán, ahol 11 előtt nem sokkal leállt a forgalom. A sínek között egy újságpapír kapott lángra, de a műszaki ügyeletes eloltotta - közölte szerdán a BKV.
Vágólapra másolva!

Égő újságpapír miatt állt le keddről szerdára virradó éjjel a budapesti 3-as metró - közölte szerda reggel a BKV. A közlekedési vállalat közleménye szerint a metrószerelvények azért álltak le, mert a BKV munkatársai tüzet észleltek a sínek között.

A tűz oka a közlemény szerint valószínűleg az volt, hogy a huzat újságpapírokat hordott a pályára, amelyek - vélhetően a vonatok táplálását biztosító áramellátási rendszertől - meggyulladtak. A műszaki ügyeletesnek sikerült eloltania a tüzet, és biztonsági okokból a tűzoltóságot is értesítette - írják.

A tűz fellobbanásakor vonat nem tartózkodott az állomáson, és személyi sérülés sem történt. A tűzeset miatt ugyanakkor kedd éjjel 22.41-től a 3-as metró vonalán a Deák Ferenc tér és a Lehel tér között pótlóbuszok szállították az utasokat.