Térfigyelő kamerák lepik el Pécset

Vágólapra másolva!
Felgyorsítják Pécsen a térfigyelő kamerahálózat bővítésével kapcsolatos munkát a következő időszakban - jelentette be Páva Zsolt fideszes polgármester szerdán a baranyai megyeszékhelyen.
Vágólapra másolva!

Pécs polgármestere azt követően nyilatkozott erről a sajtó képviselőinek, hogy megbeszélést folytatott Korontos Zoltán városi rendőrkapitánnyal a rendőrségi pszichológus meggyilkolásával kapcsolatos nyomozás állásáról, a pécsi közbiztonsági helyzet jövőjéről.

Páva Zsolt azt mondta, a kapitánnyal egyetértettek abban, hogy fel kell gyorsítani a pécsi térfigyelő kamerahálózat bővítésével kapcsolatos munkát, s a város bűnügyi szempontból kockázatosabb területeit mindenképpen kamerákkal kell ellátni.

"A mostani eset is mutatja, hogy azokon a területeken, ahol térfigyelők előtt zajlik a város élete, könnyebb kiszűrni a deviáns elemeket, s a rendszer megelőző hatással bír" - tette hozzá a városvezető.

Az MTI kérdésére a polgármester közölte, a lehető legrövidebb idő alatt legalább 30-35 százalékkal kell növelni a térfigyelő kamerák számát a baranyai megyeszékhelyen. Kiemelte, egy olyan ügyről van szó, amelyhez mindenképpen forrásokat kell találni, s bízik abban, hogy a fejlesztésekhez uniós támogatásokat is le tudnak majd hívni.

Schrancz Richárd, a helyi közterület-felügyelet vezetője az MTI kérdésre elmondta: az önkormányzati térfigyelőrendszer jelenleg harminc kamerát foglal magában, ezek képeit a közterület-felügyelet dolgozói és a pécsi rendőrség emberei a nap huszonnégy órájában figyelik, a képeket pedig rögzítik.

A polgármester azzal a kéréssel fordult a rendőrkapitányhoz: a jövőben a szervezet erőteljesebben lépjen fel az önkényes lakásfoglalókkal szemben, gyakrabban járőrözzön a város bizonyos területein. Mint mondta, a cél az, hogy a veszélyes elemeket idejében kiszűrjék, s ezzel is csökkentsék a bűncselekmények számát.

Páva Zsolt hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy részletes és személyes tájékoztatást kér Bándy Kata meggyilkolásának ügyében a nyomozás részleteiről a városi rendőrkapitánytól.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel közölte, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett. A Pécsi Városi Bíróság szerdán azt jelentette be, hogy aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelték a gyanúsított 26 éves férfi előzetes letartóztatását.

A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen.