Újra járható a kamionbaleset miatt lezárt M7-es

Vágólapra másolva!
Több kamion karambolozott reggel az M7-es autópályán, a rakomány az útra ömlött. A karambol miatt egy másik baleset is történt, és egy ideig teljes pályazár volt a sztrádán. A forgalom délelőtt egy sávon újraindult, de nagy volt a torlódás, 13 óra után azonban már zavartalan volt a forgalom. Az egyik balesetben egy ember életveszélyesen megsérült.
Vágólapra másolva!

Baleset miatt zárták le egy időre az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalát Polgárdinál, a 76. kilométernél csütörtökre virradó éjszaka - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese. Udvardi János tűzoltó őrnagy tájékoztatása szerint a sztrádán előbb három teherautó ütközött, és az egyik vezetőjét tűzoltóknak kellett kiszabadítani a roncsok közül. Az emiatt kialakult torlódásban aztán egy másik, súlyosabb baleset is történt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a feltorlódott kocsisorba hátulról, fékezés nélkül belerohant egy nagy sebességgel érkező gépkocsi. Az autó a sor végén haladó kamiont találta el, és 11 méteren tolta maga előtt. A balesetet okozó gépkocsi vezetője életveszélyesen megsérült, őt is a tűzoltók szabadították ki a roncsból.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején az érintett pályarészen nem lehetett közlekedni, és a Balaton felé vezető oldalt is lezárták, mert a törmelék ott is beszennyezte a belső sávot. Az Útinform szerint reggel mindkét oldalon több kilométeres torlódás alakult ki. Bár az útzárt nem sokkal 8 óra előtt feloldották, a torlódás nehezen oszlott - közölték. A külső sávban azonban 10 óra után már Budapest felé is haladt a forgalom, 13 óra után pedig már minden sávban egyenletesen haladtak a kocsik.