Egyelőre nincs hazugságvizsgálat a Bándy-ügyben

Solymos Sára, a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított és őrizetbe vett P. László kirendelt védője nyilatkozik a sajtónak a a rendőrségi kihallgatással kapcsolatban Pécsen
Vágólapra másolva!
A korábbi hírekkel ellentétben egyelőre mégsem vetik alá hazugságvizsgálatnak a Bándy Kata megölésével gyanúsított férfit - írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Dunántúli Napló. A pécsi lap szerint tovább erősödik annak a valószínűsége, hogy a rendőrség keres egy másik férfit is a gyilkossággal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Nem vetik alá csütörtökön hazugságvizsgálatnak a Bándy Kata megölésével gyanúsított férfit - közölte csütörtök délután a Dunántúli Napló. Korábban több lap - köztük a Dunántúli Napló és a Magyar Nemzet - arról írt, hogy csütörtökön poligráfos vizsgálatot végeznek el P. Lászlón. A Dunántúli Napló nem közölte információi forrását, és megjegyzik, hogy a vizsgálat elmaradásának okáról nem kaptak magyarázatot.

Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc
Solymos Sára, a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított és őrizetbe vett P. László kirendelt védője nyilatkozik a sajtónak a a rendőrségi kihallgatással kapcsolatban Pécsen

A Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta, hogy információi szerint a vizsgálatra azért van szükség, mert bár a férfi részletes beismerő vallomást tett, annak egyes részletei nem hihetőek a rendőrség számára.

P. László vallomásában azt állította, hogy egyedül volt azon az éjszakán, amikor megfojtotta Bándy Kata rendőrségi pszichológusnőt. A Magyar Nemzet információi szerint azonban egy tanú azt állítja, hogy a gyilkosság éjszakáján hallotta egy nő sikoltozását, majd egy fekete autót látott elhajtani a helyszínről. A rendőrség ezért valószínűleg azt gyanítja, hogy a gyanúsítottnak társa lehetett, aki a kocsit vezette. Erre utalhat az is, hogy a gyilkosság ügyében kitűzött nyomravezetői díjat még nem vonták vissza.

A Dunántúli Napló is azt írta csütörtökön, hogy egyre biztosabbnak tűnik az az értesülés, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatban még egy személyt keresnek a rendőrök. A lap szerint a rendőrség már azonosította is a keresett személyt, aki P. László testvére vagy unokatestvére. A rokon - aki szintén férfi - ugyanott lakott, ahol P. László, de múlt hét közepe óta nem járt ott.

P. Lászlót szerdán helyezte 30 napra előzetes letartóztatásba a bíróság, miután a férfi kedden elismerte, hogy ő ölte meg Bándy Katát.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn reggel számolt be arról, hogy őrizetbe vették a 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a nő meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett. A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találták meg.