Gyurcsány Ferenc bocsánatkérést vár Polt Pétertől

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc szerint Polt Péter megijedt, és nem merte vállalni, hogy megvádolásának kockázatát. A volt miniszterelnök azok után írt a Facebookra, hogy kiderült: nem emel vádat ellene az ügyészség a Sukoró-ügyben.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc alkalmatlannak, tisztességtelennek és alávaló embernek nevezte Polt Pétert, amiért "hamisan gyanúsította meg" egy súlyos bűncselekménnyel. A volt miniszterelnök pénteken azok után írt a Facebookra, hogy kiderült: nem emelt ellene vádat az ügyészség a Sukoró-ügyben. A Központi Nyomozó Főügyészség pénteken délelőtt jelentette be, hogy öt ember ellen - köztük van a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatója, Tátrai Miklós, a cég volt értékesítési igazgatója, Császy Zsolt, és Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium korábbi államtitkára - emel vádat különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés kísérlete miatt, a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel szemben indított nyomozást viszont megszüntetik, mert nem tudták bizonyítani esetében a hivatali visszaélést (a vádemelésről és az ügy részleteiről ebben a cikkünkben olvashat bővebben).

Gyurcsány Ferenc a Facebookján azt írta: Polt Péter megijedt, nem merte vállalni megvádolásának kockázatát. Bírálta az ügyészséget azért is, mert bizonyítottság hiányában nem emelt vádat, pedig "ha nincs bizonyíték az ügyészség kezében, az azt jelenti, hogy koholtan vádolt".

Gyurcsány Ferenc arra is kitért, biztos benne, hogy a sukorói telekcsere miatt most megvádolt emberek - köztük Tátrai Miklós, a vagyonkezelő volt vezérigazgatója, Császy Zsolt egykori értékesítési igazgató és Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium korábbi szakállamtitkára - ártatlanok, és ha szükséges, a bírósági eljárásban tanúként is kiáll mellettük. Gyurcsány azt írta, felindultsága nem csökkent azzal, hogy őt nem vádolták meg, mert szerinte a többiek is ártatlanok.

Gyurcsány Ferenc ellen Schiffer András LMP-s képviselő feljelentése alapján kezdett nyomozni az ügyészség. Gyurcsány azt írja, Schiffer 2009-ben, akkor még egy parlamenten kívüli kis párt tagjaként "pár perc hírnévért" jelentette fel. "Szerencsétlen ember. Nem kellene valamit mondanod András?" - írta Gyurcsány, aki szerint "az ügy nincs befejezve. Sőt, csak kost kezdődik igazán!"