Vágólapra másolva!
Nyitrai Zsolt menesztése a Miniszterelnökségen folyó nagy átalakítás része, további fejek is hullanak majd Orbán körül - írja a Magyar Nemzet. A nemzeti konzultáció biztosa a Fidesz kampányában kaphat új szerepet.
Vágólapra másolva!

A Fidesz választási kampányában kaphat ismét szerepet Nyitrai Zsolt korábbi miniszteri biztos, akit a héten menesztett Orbán Viktor - írja a szombati Magyar Nemzet. A lap név nélkül nyilatkozó, de a miniszterelnök döntéseinek hátterét ismerő forrása szerint a politikus kormányzati szerepvállalása már egy éve komolyan megkérdőjeleződött, de távozása "nincs feltétlenül közvetlen összefüggésben" az általa végzett munka sikerével.

Nyitrait tavaly szeptemberben nevezték ki a nemzeti konzultációkért, illetve a kormányzati szintű személyi ügyekért felelős miniszterelnöki biztosnak. A Magyar Nemzet megemlíti, hogy korábban sok olyan vélemény kapott hangot a sajtóban, amelyek szerint az eldöntendő kérdéseket tartalmazó nemzeti konzultációs kérdőívek hatalmas kudarcot vallottak. A miniszteri biztos leváltása után azonban Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte, hogy az ő értékelésük szerint a konzultáció "remekül halad", időarányosan sokkal többen válaszoltak a mostani kérdőívekre, mint a korábbiakra.

A Kormányszóvivői Iroda a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy Nyitrai menesztése nem egyedi döntés, ezzel együtt a teljes Miniszterelnökséget átszervezik, és felülvizsgálják a miniszterelnöki megbízotti, miniszterelnöki biztosi és kormánybiztosi rendszert is. Az iroda szerint ezért a jövőben is várhatóak személyi változások, szeptembertől jóval kevesebb ilyen tisztség lesz.

A lap névtelen forrása szerint Nyitrai a jövőben a Fidesz választási kampányának előkészítésében, illetve annak lebonyolításában kaphat szerepet. A politikus 2006 és 2010 között már volt a Fidesz operatív igazgatója: akkor az ő feladata volt a párt kampányának, akcióinak koordinálása, rendezvényeinek összefogása, és a központi arculat kialakítása.

Nyitrai menesztéséről a csütörtöki Magyar Közlöny adott hírt, amely szerint a biztost miniszterelnöki határozattal mentette fel Orbán Viktor. A miniszterelnöki biztost hétfői, január 16-ai hatállyal menesztették (az erről szóló cikkünket itt olvashatja).