Tízen kaptak füstmérgezést a kispesti paneltűzben

Vágólapra másolva!
Már jól vannak a vasárnap Kispesten történt paneltűz sérültjei, összesen nyolc gyermeket és két felnőttet ápolnak kórházban enyhe füstmérgezéssel, délután a kiürített ház lakói visszatérhettek otthonaikba.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy tízemeletes panelház harmadik emeleti lakása vasárnap délelőtt Budapest XIX. kerületében, hét gyermeket és négy felnőttet füstmérgezés miatt vittek kórházba a mentők.

A fővárosi Heim Pál Gyermekkórházba nyolc gyermeket szállítottak be a mentők, a legfiatalabb közülük öthónapos, a legidősebb 9 éves - közölte az ügyeletes orvos vasárnap délután. Hozzátette, hogy valamennyien jó fizikai és általános állapotban vannak, várhatóan hétfőn elhagyhatják a kórházat. A budapesti Erzsébet Kórházban ápolt két felnőttnek is csak enyhe füstmérgezése van. Bozai Krisztina, a toxikológiai osztály ügyeletes orvosa szerint ők már vasárnap a kora esti órákban hazamehetnek.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az [origo]-nak azt mondta, hogy a Lehel úti épület harmadik szinten keletkezett a tűz, amely érintette a negyedik szintet is.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán


Délután visszatérhettek otthonaikba a mentés idejére kiürített tízemeletes panelház lakói is - mondta el a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője. Ferenci Norbert közölte, hogy a ház mintegy 50 lakóját ideiglenesen a közeli iskolában helyezték el, amelyet a kerület polgármestere, Gajda Péter ajánlott fel számukra. Hozzátette, hogy az a lakás, amelyben a tűz keletkezett, lakhatatlanná vált, de az ott lakók saját maguk oldják meg az elhelyezésüket, így nem éltek a kerület által felajánlott lehetőséggel.

A XIX. kerületi Lehel utca egyik tízemeletes épületében egy harmadik emeleti lakás gyulladt ki vasárnap délelőtt. A tűz átterjedt a negyedik emeletre is, de a helyszínre nagy erőkkel kiérkező tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A füst azonban elborította az egész épületet, ezért azt ki kellett üríteni. A tűzoltóság a legmagasabb, ötös fokozatú riasztást rendelte el.