Este hirdetik ki a felvételi ponthatárokat

Vágólapra másolva!
Kedden este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, az idei évben közel 110 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézménybe. Az eredmények fent lesznek az interneten, de aki kérte, SMS-t is kap róla.
Vágólapra másolva!

Kedd este várhatóan nyolc órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezzel mintegy 110 ezer felsőoktatási intézménybe jelentkező sorsa dől el. Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően lesz Pont Ott Parti is, most a Margitszigeti Atlétikai Centrum ad otthont a rendezvénynek; ingyenes koncertekkel, beszélgetésekkel, játékokkal, ajándékokkal várják a diákokat, és kihirdetik a ponthatárokat.

Hasonló rendezvények lesznek még Pécsett, Szegeden és Szolnokon is. A ponthatárok a hivatalos kihirdetés után leghamarabb a www.felvi.hu-n lesznek elérhetők, és böngészhetők majd a Facebookon is. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, az általuk megjelölt szakok ponthatárairól SMS-ben kapnak értesítést.

Idén mintegy 110 ezer diák jelentkezett főiskolára, egyetemre. A felvételizők körülbelül 80 százaléka jelölte meg az állami ösztöndíjas képzési formát. 82 661-en jelentkeztek nappali képzésre. Levelező képzést a felvételizők 23 százaléka választott, esti munkarendet és távoktatást pedig alig egy-egy százalékuk jelölt meg első helyen.

Az idén a műszaki terület volt a legnépszerűbb az alap- és egységes, osztatlan képzésekre jelentkezők körében, összesen 13 950-en jelöltek meg első helyen valamilyen műszaki szakot. A második helyen a gazdaságtudományok képzési terület áll 11 421 jelentkezővel, míg a harmadikon a 9187 felvételizőt vonzó bölcsészettudományok.

A keretszámok módosítását az oktatási államtitkár június 26-án jelentette be, közölve: a korábban meghatározottnál ötezerrel több hallgató kezdheti meg tanulmányait teljes állami ösztöndíjjal a szeptemberben kezdődő tanévben.