Nyomoz a rendőrség a TF-es diplomabotrány miatt

Vágólapra másolva!
Közokirat-hamisítás miatt zajlik nyomozás a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja ellen tett feljelentés alapján. A névtelen feljelentő szerint a dékán több diáknak is az államvizsga után vitte be a tanulmányi rendszerbe az ehhez hiányzó jegyeit.
Vágólapra másolva!

Névtelen feljelentés alapján, közokirat-hamisítás gyanúja miatt folytat nyomozást a BRFK a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) idei diplomaosztójával kapcsolatban - mondta az [origo]-nak Horváth Katalin Fanni rendőrségi szóvivő. Az ügy korai szakaszára hivatkozva nem árult el többet, csak annyit, hogy a nyomozást a gazdaságvédelmi főosztály folytatja.

Az ügyben a Hvg.hu információi szerint befolyással üzérkedés és okirat-hamisítás miatt jelentették fel a TF dékánját. A feljelentés szerint a diákoknak több jegyük hiányzott, amelyeket a dékán csak az államvizsga után vitt be a tanulmányi rendszerbe.

Az egyik diák a fideszes képviselő, Lasztovicza Jenő fia. A képviselő szerint a fia csak a túlbonyolított rendszer áldozata. Az egyetem rektora belső vizsgálatot indított. Az ügyről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.