Távozik a fiataloknak pornót ajánló biztos

Vágólapra másolva!
Alig néhány hete lépett hivatalba Svájc, illetve az egész világ első férfijogi biztosa Zürich kantonban, most azonban már le is mondott posztjáról.
Vágólapra másolva!

Markus Theunert a Männer.ch nevű szervezet elnöke is, a szabályok azonban nem teszik lehetővé, hogy egy időben egy érdekvédő csoport, valamint egy közhivatal élén is álljon. A 39 éves pszichológus és szociológus inkább úgy döntött, hogy férfijogi biztosi tisztségéről köszön le.

Theunert - aki július 1-jén lett Zürich kanton férfijogi biztosa - egyébiránt a múlt héten nagy vitát kavart azzal a javaslatával, amely lehetővé tenné, hogy az iskolákban pedagógiai céllal pornófilmeket vetítsenek a 16 év alatti fiataloknak.

A szakember feladata lett volna biztosként, hogy hagyományosan női foglalkozások felé tereljen fiúkat. A férfijogi megbízott posztjának létrehozására a helyi törvényhozás szerint azért volt szükség, hogy megőrizzék az egyenlőséget a férfiak és a nők között. A nőknek már régóta van hasonló képviselőjük, ideje volt már, hogy a férfiaknak is legyen - vélekedtek az illetékesek.