Fizetnie kell a zsaroló rendőrnyomozónak

Vágólapra másolva!
Kártérítést kell fizetnie annak az egykori rendőrnyomozónak, akit zsarolás miatt ítéltek el évekkel ezelőtt. A nyomozó egy vállalkozótól követelt ki pénzt, és ebben két arab férfi is segítette.
Vágólapra másolva!

Július elején hozott ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék abban a perben, amelyet egy szegedi vállalkozó indított három férfi ellen, akik zsarolták őt. A vállalkozó a Délmagyarország című lapnak megmutatta a határozatot, amely szerint a bíróság több tízmillió forintos kártérítésre kötelezte a zsarolókat.

Egyikük, K. Tibor a bűncselekmény idején a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője volt. A másik két férfi arab származású, egyiküket még 2008 novemberében egy álarcos férfi agyonlőtte Győr közelében.

A Délmagyarország emlékeztet arra, hogy a három férfit 2003 nyarán fogták el a kommandósok. A kártérítési pert jogerősen megnyerő szegedi vállalkozó szerint K. Tibor azzal zsarolta, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor kiirtja a családját, az arab férfiak pedig a pénz átadásában vettek részt közvetítőként.

Az ügyben zajlott büntetőperben K. Tibort és a még életben lévő arab társát 4 év börtönre ítélték 2008-ban.