Az Aranykéz utcai robbantás miatt kérhetik Rohác kiadatását

Vágólapra másolva!
Gyanúsított lehet az Aranykéz utcai robbantásban Jozef Rohác, ezért nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene az NNI.
Vágólapra másolva!

Újabb nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a napokban a Nemzeti Nyomozó Iroda a Fenyő János meggyilkolásával gyanúsított Jozef Rohác, illetve egy másik személy ellen - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában. A lap szerint az NNI az elfogatóparancs indoklásában az Aranykéz utcai robbantást jelölte meg. A nemzetközi elfogatóparancs az első lépése annak a procedúrának, amelynek alapján a magyar hatóságok kérhetik Rohác kiadatását Szlovákiától, ugyanis egyelőre csak a Fenyő-ügyben kérték ki, így ki sem hallgathatják az Aranykéz utcai robbantás ügyében.

A lap azt írta, ismert, hogy az NNI a négy társával együtt nemrég letartóztatott Portik Tamás számlájára írja, hogy ő rendelte meg az Aranykéz utcai merényletet, amelynek áldozata az olajszőkítéseket jól ismerő informátor, Boros Tamás lehetett. A Magyar Nemzet értesülése szerint Rohácot Portik Tamás letartóztatása előtt nem sokkal Budapestről egy több száz kilométerre lévő fegyintézetbe szállították.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a másik keresett személy Jozef Hamala, aki a robbantásos merénylet előtt hamis papírokkal megvásárolta azt az autót, amelyben a tettesek elrejtették a távirányítású pokolgépet. A lap úgy tudja, Hamala évekkel ezelőtt meghalt, az egykori bérgyilkoscsoportból már csak Rohác van életben. Rendőrségi forrásaik szerint Hamalát azért keresik mégis a magyar hatóságok, mert haláláról nem kaptak értesítést a szlovák társszervektől.