Hamis arab állásokra figyelmeztet a külügy

2012.07.27. 14:33

Jelentős összegeket csaltak ki több magyartól, aki hamis álláshirdetésre jelentkezett az Egyesült Arab Emírségekbe. A közvetítők 600 dollárt kértek az ügyintézésért, de a jól fizető munkákból nem lett semmi.

A Külügyminisztérium konzuli szolgálatának közlése szerint az elmúlt hetekben több olyan eset fordult elő, amikor közvetítők nagy valószínűséggel fiktív állásajánlatokkal jelentős összegeket csaltak ki az Egyesült Arab Emírségekben munkát kereső magyaroktól.

A tárca honlapján pénteken megjelent közlemény szerint ezekben az esetekben - amelyek mögött jól beazonosíthatóak a feltételezett elkövetők - közös, hogy a konkrét állásajánlat nem életszerű, az ahhoz kapcsolódó fizetés irreális, a közvetítő pedig minden esetben egy meghatározott, 600 amerikai dollár körüli összeg mielőbbi átutalásához köti az érdemi ügyintézés megkezdését.

A konzuli szolgálat javasolja, hogy aki az Egyesült Arab Emírségekben akar munkát vállalni és ehhez közvetítő segítségét veszi igénybe, legyen fokozottan elővigyázatos, és gyanú esetén vegye fel a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel Abu-Dzabiban, hogy kikérje a véleményét az állásajánlatról és a közvetítőről.

KAPCSOLÓDÓ CIKK