Elköltözött a Béla Király útról Schmitt Pál

Vágólapra másolva!
Két hónap türelmi idő után kiköltözött a Béla Király úti államfői rezidenciáról Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök - írja a Blikk. A rezidencián kisebb munkálatokat végeznek el, utána költözik be az új elnök, Áder János és családja.
Vágólapra másolva!

Elhagyta a Béla király úti elnöki rezidenciát Schmitt Pál volt köztársasági elnök - írja a Blikk. Az épületen kisebb munkákat kell elvégezni, majd ezután, néhány héten belül Áder János köztársasági elnök és családja átveheti az épületet. Addig az Áder család saját lakásában lakik. Erről Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) sajtóigazgatóságának vezetője beszélt a lapnak.

A Blikk szerint Áder Jánosnak májusi megválasztása után nem volt sürgős, hogy átvegye a rezidenciát. Mivel az új poszt elnyerése előtt uniós képviselő volt, és Brüsszelben élt feleségével és két kisebb gyermekével, ezért időbe tellett felszámolni az ottani életüket. Schmitt így áprilisi lemondása után több mint két hónapig maradhatott az elnöki lakban, ami kapóra jött neki, májusban azt mondta, hogy nem tud kiköltözni, mert még nincs meg az új helye.

Schmitt Pálnak vagyonnyilatkozata szerint öt ingatlanja van. Egy kisebb vidéki nyaraló és egy belvárosi 69 négyzetméteres lakás mellett egy II. kerületi villa és két nagy értékű lakóparki lakás is van a nevén. Ennek ellenére eleinte élt úgy volt, hogy igénybe veszi az állam által a a számára élete végéig biztosított szolgálati lakást. Erre a célra 150 millió forintot különítettek el, de a lemondott elnök végül úgy döntött, hogy "az ország gazdasági helyzetére tekintettel" nem él a lehetőséggel.

A lap szerint Schmitték korábban diplomatáknak kiadott, 320 négyzetméteres családi házában jelenleg nem lakik senki, a szomszédok sem láttak mozgást a környéken. Kiss Norbert, Schmitt Pál titkárságvezetője a lap kérdésére, hogy hova fog költözni a volt elnök, csak annyit mondott, hogy ha lesz bármi mondanivalójuk, azt időben közölni fogják - olvasható a Blikkben.