Egy szinten a Jobbik és az MSZP

Vágólapra másolva!
Fej-fej mellett a Jobbik és az MSZP a Századvég júliusi pártszimpátia mérése szerint. Továbbra is a Fidesz a legnépszerűbb párt, a Gyurcsány Ferenc féle Demokratikus Koalíció nem jutna be a parlamentbe egy vasárnapi választáson.
Vágólapra másolva!

A Századvég 2012. július végén készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a politikai erőtérben csak hibahatáron belüli mozgások tapasztalhatók, a kormánypártok őrzik vezető pozíciójukat. Továbbra is a Fidesz a legnépszerűbb párt. A Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 23 százalék, az MSZP ebben a közegben 13 százalékon áll. Az LMP támogatottsága 6 százalék, a Jobbiké 11 százalék. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció támogatottsága mindössze 2 százalék.

A biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz jelenleg 41 százalékon, a szocialisták 24 százalékon állnak. A választásukban biztos szavazók 21 százaléka adná voksát a Jobbikra, 8 százalékuk pedig az LMP-t juttatná a parlamentbe. A Demokratikus Koalíció ebben a dimenzióban 3 százalékon áll, azaz egy most vasárnap tartandó választáson nem érné el a parlamentbe jutási küszöböt - írja a Századvég.

Az intézet kutatása szerint 2012. július végén a választókorúak 46 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a választási aktivitás az elmúlt hónaphoz képest kis mértékben csökkent. A pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya júliusban enyhén növekedett, jelenleg a megkérdezettek 43 százaléka tartozik ebbe a körbe.