Belső vizsgálat indult Portik-ügyben az NNI-nél

Vágólapra másolva!
Nagy felháborodást okozott a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI), hogy állítólag kikerült a sajtóhoz Radnai László egyik, Portik Tamás ellen tett rendőrségi vallomásának jegyzőkönyve - írja a Népszabadság. A lap szerint azonnal belső vizsgálat indult az NNI-nél.
Vágólapra másolva!

Belső vizsgálat indult a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) kedden, annak kiderítésére, hogy ki vagy kik juttatták el egy internetes portálhoz Radnai László Portik Tamás ellen tett rendőrségi vallomását - írja a Népszabadság.

A lap szerint Radnai állítólagos vallomása alapján indított kedden cikksorozatot a pestisracok.hu internetes portál, tényként közölve, hogy a kecskeméti maffiaperben 2007-ben jogerősen 12 évre börtönre ítélt Radnai, aki egykor az illegális olajügyleteiről elhíresült Energol Rt.-ben cégtársa volt Portik Tamásnak, tavaly ősszel tett először vallomást egykori olajos társára. A portál azt állítja, hogy a birtokában van a vallomás jegyzőkönyve.

Az NNI a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kommentálta a hírt, a Népszabadság azonban több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a portál megjelenése nagy felháborodást és döbbenetet váltott ki a nyomozóiroda munkatársai körében, és szinte azonnal belső vizsgálat indult az NNI-nél.

A Népszabadság szerint az ügy kínos, mert tavaly, amikor Radnai vallomást tett a rendőrségen, állítólag kikötötte, hogy az NNI-vel nem áll szóba, mert úgy tudta, az iroda több vezető munkatársa közvetlen kapcsolatban áll Vizoviczki Lászlóval, és részben rajta keresztül, részben közvetlenül is, a Fenyő-gyilkosság felbujtójának vélt Portik Tamással. Ez is az oka annak, hogy tavaly ősszel mondvacsinált okokra hivatkozva a Portik ellen nyomozó csoportot kiszervezték az NNI-ből - olvasható a Népszabadságban.