Újabb halálesetet vizsgálnak a Hajógyári-szigeten

Vágólapra másolva!
Büntetőeljárást indíthat a rendőrség annak a hat évvel ezelőtt elhunyt fiatalnak az ügyében, aki megpróbált beúszni a Hajógyári-szigeten nyaranta megrendezésre kerülő fesztiválra, de a gyanú szerint a biztonsági szolgálat emberei nem engedték kimászni a vízből, ezért a fiú megfulladt.
Vágólapra másolva!

Újabb, a Hajógyári-szigeten korábban bekövetkezett, akkor közigazgatási eljárásban vizsgált rejtélyes haláleset miatt indíthat büntetőeljárást a rendőrség - írja a szerdai Magyar Nemzet. Hat évvel ezelőtt egy fiatalember vesztette életét a szigeten nyaranta megrendezett zenei fesztivál idején. A sértett nem akart belépőt venni az eseményre, s úgy gondolta, hogy a Duna budai, kisebb ágát átúszva közelíti meg a szigetet.

A lap információi szerint át is ért, de a biztonsági szolgálat emberei észrevették őt, és többszöri próbálkozására sem engedték kimászni a csúszós partra. A kimerült fiú visszakerült a folyóba, ahol elmerült a vízben, holttestét később találták meg. A lap úgy tudja, hogy a haláleset a rendőrségi vesztegetési botrány kapcsán került ismét terítékre, miután kiderült, hogy a V. László érdekeltségébe tartozó hajógyári-szigeti mulatókból a gyanú szerint több ember tűnt el.

Három fiatal ügyét porolták le

A BRFK múlt pénteken jelentette be, hogy őrizetbe vettek két férfit a szigetnél tavaly decemberben vízbe fulladt fiatalember halála ügyében. A V. László érdekeltségébe tartozó Dokk nevű szórakozóhely két biztonsági őrét azzal gyanúsítják, hogy 2011. december 3-án a szórakozóhelyen, illetve később az épületen kívül is bántalmazták az ittas, 21 éves Haraszti Gézát, majd az öntudatlan fiatalembert a Dunába dobták. A fiatalember halálát vízbe fulladás okozta.

Kedden a rendőrség bejelentette, hogy a 2006-ban a Stúdió diszkóból eltűnt Strehó Gergő ügyében is emberölés gyanúja miatt indított nyomozást. A rendőrség már ugyancsak büntetőeljárásban vizsgálja Rajnay Zoltán 2006-os halált, aki szintén a Hajógyári-szigeten tűnt el. Holttestét másfél héttel eltűnése után húzták ki a Dunából.