Civileket öltek és kínoztak meg Damaszkuszban

Vágólapra másolva!
Többszáz fiatalt tartóztattak le Damaszkuszban a szíriai hadsereg erői szerdán. Megfigyelők szerint egy iskolaépületben több civilt meg is kínoztak, 43-at pedig meg is öltek a városban.
Vágólapra másolva!

Egy szíriai ellenzéki szervezetre hivatkozva az AFP csütörtökön arról számolt be, hogy a biztonsági erők szerdán 43 embert öltek meg egy támadásban Damaszkusz egyik elővárosában.

A hírügynökség a londoni központú, magát az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) nevező szervezet közlését idézte: a biztonsági erők katonái behatoltak a fővárostól délnyugatra fekvő Dzsdeidet-Artúzba, ott fiatalok százait tartóztatták le, majd egy iskolaépületben megkínozták őket. Az akció után, csütörtök reggel 43 holttestet találtak a helyszínen, a jelek szerint többen kivégzés áldozatai lettek - közölte az OSDH. A brit BBC szerint legalább 70 lázadó életét vesztette a városban. Szerdán a török határ közelében is harcokat jelentettek.

Csütörtök reggel a szíriai felkelők egy általuk zsákmányolt harckocsival lőtték az Aleppótól 30 kilométerre északnyugatra lévő Menagh katonai repülőterét. Az ellenzéki OSDH szerint erről a helyről szállnak fel a lázadók elleni csapásokat végrehajtó repülőgépek és helikopterek.