Kineveztek 23 új kórházigazgatót

Március végén 35 kórházigazgatói posztot hirdettek meg az egészségügyben, augusztus elsejével pedig 23 új igazgatót neveztek ki. Több, 62 éven felüli pályázó nem nyerte el a posztot.

Hivatalosan is megkapták kinevezési okiratukat az egészségügyi rendszer átalakulása során elsőként, újonnan megválasztott kórházigazgatók pénteken Budapesten. Balog Zoltán miniszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának épületében tartott ünnepségen azt mondta: a most kinevezett vezetők nemcsak az átalakulás, hanem egyúttal a magyar egészségügy "arcai" is lettek.

A tárcavezető közölte, hogy a vezetői megbízások során a fiatalítás is szempont volt, ugyanakkor kiemelte: továbbra is szükség van azokra, akik mostanáig a magyar egészségügy nehéz helyzetében is helytálltak. Ezért a kormány olyan megoldást fog kialakítani a nyugdíjak ügyében, hogy ez a tudás és tapasztalat ne vesszen el a magyar gyógyítás ügye számára - tette hozzá a miniszter.

Március végén 35 kórházigazgatói posztot hirdettek meg, de 12 pályázat eredménytelenül zárult, így augusztus elsejével 23 kórház élére neveztek ki újonnan főigazgatót. Több, 62 éven felüli pályázó nem nyerte el a posztot.

Júliusban új kórházigazgatói pályázatot kellett kiírni a törökbálinti Tüdőgyógyintézetben, mivel a korábban kihirdetett nyertes téves igazolást nyújtott be a végzettségéről. A tavaly az év kórházának választott Tüdőgyógyintézetben nyugdíjba küldték az addigi vezetőt, a kiírt pályázatot megnyerő, harminc év körüli új igazgatóról pedig kiderült, főleg művészeti galériákban szerzett vezetési tapasztalatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK