Több száz biciklit venne a képviselőknek a kormány

Vágólapra másolva!
250-300 biciklit vásárolna a kormány a parlamenti képviselőknek, hogy gyorsabban megtehessék a 450 méteres utat a Parlament és a Képviselői Irodaház között - írja a Blikk. A 389 képviselő csaknem mindegyikére jut majd így egy külön kerékpár.
Vágólapra másolva!

Ingyenes biciklihasználat járhat a parlamenti képviselőknek, legalábbis erről szól a környezetvédelmi államtitkár, Illés Zoltán terve a Blikk szerint.A politikus szerint 250-300 kerékpárt kellene szolgálatba állítani, hogy a Képviselői Irodaház és a Parlament között azzal közlekedhessenek a képviselők és az Országgyűlési Irodaház dolgozói.

Az összesen 389 képviselő és a mintegy nyolcszáz fős apparátus használhatná a kerékpárokat, de a Blikk szerint a képviselők jellemzően eddig is vagy gyalog, vagy kocsival tették meg a 450 méteres távot a két épület között. A lap szerint évekkel korábban az SZDSZ-frakció ajánlott fel négy biciklit ugyanerre a célra, de gyakorlatilag senki nem használta őket.

A Vidékfejlesztési minisztérium a lap magkeresésére annyit közölt, hogy a rendszer kidolgozásamég zajlik, ezért a pontos részletekről később adnak tájékoztatást.