Vágólapra másolva!
K. Tamás kezdeményezte a felettesei bevonását a büntetőeljárásba. Közben a Blikk arról ír, hogy V. László nevén egyetlen autó vagy ingatlan sincs, ezért a Központi Nyomozó Ügyészség nem tudta bűnügyi zár alá venni a rendőri korrupciós botrány civil főszereplőjének ingó- és ingatlanvagyonát.
Vágólapra másolva!

Felettesei és más vezetők bevonását kezdeményezte a büntetőeljárásba a rendőrségi korrupciós botrány gyanúsítottja, K. Tamás. A volt főtiszt védője kihallgattatná azokat, akiknek a hatásköre volt a V. László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek ellenőrzésére - írja Magyar Nemzet.

A vesztegetési botrányban előzetes letartóztatásba helyezett K. Tamás, a BRFK volt közrendvédelmi főosztályvezetője keddi kihallgatásán nem neveket sorolt fel, és senkit sem vádolt bűncselekmény elkövetésével, hanem arról tájékoztatta a nyomozó hatóságot, hogy konkrétan milyen beosztású vezetőknek van és volt hatásköre szórakozóhelyek ellenőrzésére.

Arató György, a volt rendőrtiszt védője elmondta, hogy védence a nyolc oldalt kitevő nyilatkozatához egy állománytáblát is csatolt, és abban reménykednek, hogy ezek után az ügyészség feltárja, miért kímélhették az adott kerületi kapitányságok V. László szórakozóhelyeit.

Közben a Blikk arról ír, hogy a Központi Nyomozó Ügyészség nem tudta bűnügyi zár alá venni a rendőri korrupciós botrány civil főszereplőjének ingó- és ingatlanvagyonát, mivel a saját bevallása szerint is negyven szórakozóhelyet működtető V. László nevén egyetlen autó vagy ingatlan sincs. A lap úgy tudja, a vállalkozó birodalmának ingatlan- és autóparkja milliárdos nagyságra rúg, ám ezek a családtagok birtokában vannak, így nem lehet zár alá venni azokat.

V. László ügyvédje elmondta, hogy az ügyfelétől mintegy 400 millió forintnyi készpénzt és valutát foglaltak le, de a nyomozási bíró döntése ellen fellebbeztek. A készpénzt V. László elfogása után a házkutatások alkalmával találták a Hajógyári-sziget egyik V. Lászlóhoz tartozó szórakozóhelyének irodája asztalán, és eredete a nyomozók szerint kétséges. A lap úgy tudja, V. László azt mondta kihallgatásakor, hogy a lefoglalt pénz az igazgatása alá tartozó szórakozóhelyek napi bevétele, illetve a működési költségekre kézipénztárban tartott készpénz.