Vágólapra másolva!
Zene szól kedd délután a Neo FM-en, mivel információnk szerint véletlenül újraindult az adásvezérlő program. A rádió kedd reggel némult el, mert a dolgozók hétfőn azonnali hatállyal felmondtak az elmaradt bérük miatt. Még néhány óráig szólhat a zene a rádióban, amíg "le nem pörögnek" a már korábban betárazott dalok.
Vágólapra másolva!

A Moves Like Jagger-t, a Kölyköd voltam-ot, a KFT-t és Bruno Marsot hallhatta az, aki kedd délután a Neo FM frekvenciájára állította a rádiót. A Neo FM-en kedd reggel nem volt adás, mivel a rádió dolgozói hétfőn azonnali hatállyal felmondtak elmaradt munkabérük miatt.

Kedd délután azonban véletlenül újraindult az adásvezérlő program - mondta az [origo]-nak a rádió egyik felmondott dolgozója. A munkatárs szerint a program automatikusan lejátssza azokat a dalokat, amelyeket korábban betáraztak, és "a zene addig szól, ameddig le nem pörögnek ezek a slágerek". A dalokat nem szakítja meg semmilyen összekötő szöveg, időnként a hétfőn előre rögzített híreket hallhatjuk, senki nem állít össze friss hírblokkot. Hívtuk a rádió központi számát, és az adástelefonszámot is, de senki nem válaszolt a hívásunkra.

A dolgozók hétfőn azért mondtak fel, mert az új tulajdonos korábbi ígéretei ellenére sem fizette ki az alkalmazottak munkabérét és a rádió fenntartási költségeit - mondta Berényi Attila, a rádió volt hírigazgatója. A jelenleg a Dr. M-Média Kft. tulajdonában álló Neo FM szerződését júniusban mondta fel a Médiatanács, mert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerint a rádiót működtető FM1 Zrt. a megadott határidőig nem rendezte több mint 750 millió forintos médiaszolgáltatási díjtartozását.

A Neo FM vezetői a Médiatanács döntése miatt csődvédelmet kértek, és egy 500 millió forint értékű váltót ajánlottak fel az adósság fejében, de ezt a Médiatanács nem fogadta el. A döntés ellen az FM1 június 19-én csődvédelmet kért, és fellebbezett a műsor-szolgáltatási szerződés felmondása ellen. A cég beadványát szeptember 4-én tárgyalja a Fővárosi Törvényszék.