Adócsalás lehet a vád V. László ellen

Vágólapra másolva!
Az adócsalás lehet a legsúlyosabb és a legjobban bizonyítható vád V. László ellen - írja a Népszabadság. A lap szerint a nyomozó hatóság már megtalálta a rendőrségi korrupciós ügyben meggyanúsított férfi cégeinek feketekönyvelését.
Vágólapra másolva!

Adócsalással vádolhatják meg V. Lászlót - értesült a Népszabadság. A lap szerint a nyomozó ügyészség azt a szisztémát másolja, amellyel annak idején sikerült Al Caponét is lebuktatni és börtönbe küldeni: a korrupciós ügyben meggyanúsított V. László érdekeltségeinek a pénzügyeit, illetve az egyes érdekeltségek közti pénzmozgásokat vizsgálják.

A Népszabadság úgy tudja, a nyomozó hatóság már megtalálta V. László cégeinek feketekönyvelését, és külön e célra berendelt, előzőleg gondosan ellenőrzött adóellenőrökkel vizsgáltatja a lefoglalt dokumentumokat, illetve összevetik az iratokat a legális könyveléssel. Az ügyészségi nyomozók nem csak a rendőrségen kutakodnak V. László kapcsolatai után, más hatóságoknál is keresik azokat, akik pénzért vagy más előnyökért segítettek megelőzni vagy legalábbis előre jelezték az esetleges ellenőrzéseket - értesült a lap.

Nagy Gábor ügyvéd szerint védencének, V. Lászlónak az ügye jogtörténeti kuriózum: ő az első Magyarországon, akit bűnszervezet irányítójaként elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsítottak meg anélkül, hogy megnevezték volna a bűnszervezet tagjait és azt a bűncselekményt, amelynek az elkövetésére összefogtak. Nagy Gábor szerint úgy tűnik, hogy V. László egyszemélyes bűnszervezetet irányított.

Az ügyvéd úgy vélekedett, azért volt olyan sürgős bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel is meggyanúsítani, mert ez a minősítés jogot ad a hatóságoknak arra, hogy a gyanúsított hozzátartozóinak személyes vagyonára is rátegyék a kezüket, ami tudomása szerint meg is történt a napokban.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint ugyanakkor a gyanúsítás módosításában nevesítették V. László jelenleg házi őrizetben lévő bűntársát, valamint utalásszerűen azokat a rendőröket, akiket az ügyben gyanúsítottként már kihallgattak. Fazekas a lap szerint sejteni engedte, hogy esetleg a nem túl távoli jövőben a letartóztatott rendőrökkel is közlik majd, hogy immáron bűnszervezet tagjaiként elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják őket.