Idős nőket fosztogató bandát fogtak el

Vágólapra másolva!
Több idős nőt is bántalmazott, majd kifosztott egy négyfős banda, akiket elfogott a Pest megyei rendőrség. A négy férfi ellen 20 betöréses lopás ellen is eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Több idős nőt otthonában megtámadott, majd kirabolt négy tápiószecsői férfi; az előzetes letartóztatásba helyezett bűnözőket legalább húszrendbeli betöréses lopással gyanúsítják - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön. A rendőrség szerint tápiószecsői férfiak június végén a hajnali órákban betörtek egy tóalmási házba, majd az ott lakó 74 éves nőt megfenyegették és bántalmazták. Mivel az idős nő önként nem adta át értékeit, a házat átkutatták, s több mint 700 ezer forint értékben vittek el ékszereket, készpénzt és egyéb értékeket.

Hasonló módszerrel támadtak meg egy 81 éves tápióbicskei nőt is, aki átadta ugyan értékeit, de a négy férfi mégis felforgatta a lakást, hogy a zsákmányt "kiegészítsék" - mondta a szóvivő.

A gyanúsítottak elfogásuk után beismerő vallomást tettek. A nyomozók szerint a négy férfi a rablásokon kívül valószínűleg több mint 20 betöréses lopást is elkövetett az elmúlt időszakban Nagykátán és környékén, így a rendőrség tovább vizsgálódik az ügyben - közölte Kovács Viktória.