Nem autós üldözés után lőtt a rendőr Tagyonban

Vágólapra másolva!
Cáfolja a Veszprém megyei főügyészség, hogy egy autós üldözés után lőtt volna rá egy rendőr két nőre Tagyonban. Az eset körülményei miatt emberölés kísérletének gyanújával nyomoznak.
Vágólapra másolva!

Emberölés kísérlete miatt nyomoznak a Tagyonban egy autóra rálövő rendőrrel szemben. A Veszprém megyei ügyészség cáfolta azt a hírt, hogy egy autó üldözés végén lőtt volna a rendőr kedden hajnalban - írja a Veszprém megye híreivel foglalkozó Napló-online hírportál.

A megyei főügyészség szóvivője a portált arról tájékoztatta, hogy kedden hajnalban a helyi körzeti megbízottnak valaki egy gyanús gépkocsira hívta fel a figyelmét. A rendszám ismeretében a rendőr önkéntes segítőjével a kocsi megkeresésére indult, amelynek utasait végül is Tagyonban akarták igazoltatni az egyik utcában. Ekkor azonban a gépkocsi vezető ijedtében gázt adott és egy közelben lévő ház kerítését áttörve megállt a ház kertjében.

A rendőr ekkor lövéseket adott le, a főügyészség szóvivője szerint még vizsgálják, hogy a lövések mennyire voltak veszélyesek az autó két női utasára nézve. A szóvivő elmondása szerint a fegyverhasználat körülményeire és módjára figyelemmel az ügyben emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik nyomozás. Az üggyel kapcsolatban korábban elterjedt, hogy egy autós üldözést zárt le a rendőr a lövésekkel.