Gázrobbanás volt a csatornarendszerben Érden

Vágólapra másolva!
Rágcsálóirtásból maradt gáz robbanhatott be Érden a csatornában. Száz embert kitelepítettek, szellőztetik a rendszert. Sérült nincs.
Vágólapra másolva!

Kisebb robbanás történt Érden szombaton délután, a csatornarendszerbe jutott gáz robbant be. Senki sem sérült meg, a lakókat az érintett körzetből ideiglenesen kiköltöztették - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem. Az érdi Harkály és a Bagoly utca csatornarendszerébe rágcsálóirtásból származó maradékgáz került, minden jel szerint ez robbant be.

A családi házas övezetben biztonsági okokból 48 lakóépületből ideiglenesen kitelepítették a lakókat, ők csak akkor térhetnek vissza, ha megtörtént az intenzív szellőztetés és a gáz semlegesítése. A katasztrófavédelem szerint száz embert telepítettek ki, az érdi katasztrófavédelmi kirendeltséget nyitották meg számukra befogadóhelyként.

Jelenleg szellőztetik a csatornarendszert és mérik a gáz koncentrációját. Az érdi tűzoltóság mellett a helyszínen tartózkodik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vegyi laborja, valamint a rendőrség, a mentőszolgálat és a csatornázási művek munkatársai.