Folytatódott a rendőri ellenőrzés Ozorán

2012.08.12. 15:51

A rendőrök újabb tizenhat embert állítottak elő a fesztiválon. A bíróság vasárnap elrendelte a csütörtökön őrizetbe vett négy külföldi állampolgár előzetes letartóztatását.

Újabb 16 embert állított elő a rendőrség az ozorai fesztiválon kábítószerrel visszaélés alapos gyanúja miatt, további egy embert idegenrendészeti őrizetbe vett, a korábbi razzián őrizetbe vettek pedig előzetesbe kerültek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A fesztiválon augusztus 9-én, csütörtökön tartott rendőrségi razzián négy embert vettek őrizetbe, 39-et pedig előállítottak, és kábítószergyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le. A rendezvényen az összehangolt akciót követően sem szűnt meg a rendőri ellenőrzés. Pénteken és szombaton a hatóság újabb résztvevőket állított elő. Az ellenőrzések során a rendőrség növényi törmelékeket, hasisgyantát és fehér porokat foglalt le, ezeknek az azonosítása folyamatban van.

A közlemény szerint a bíróság vasárnap elrendelte a csütörtökön őrizetbe vett négy külföldi állampolgár előzetes letartóztatását.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken sajtótájékoztatón számolt be a fesztiválon tartott rajtaütésről, amelyben összesen 480 hatósági ember vett részt. Elmondta, hogy a fesztiválon külön "drogutca" volt, ahol a lakókocsikon feltüntették, milyen kábítószert lehet ott kapni. Az esemény szinte valamennyi résztvevője külföldi volt. Közölte azt is, hogy a rendőrségi razzia után az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Az összehangolt akcióban összesen hat drogkereső kutya vett részt, négy a készenléti rendőrségtől és kettő a NAV-tól. A rendőrség szerint a drog mennyiségét mutatja, hogy a töménység miatt többször pihentetni és cserélni kellett a kutyákat.

Az 1999-es napfogyatkozás idején a Tolna megyei Ozorához közeli, de már Fejér megyéhez tartozó Dádpusztán tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeznek.