Templomfosztogató bandát fogtak Nógrádban

2012.08.17. 11:12

Összesen tizenhét templom perselypénzét vitték el, de emellett parkolóautomatákat is fosztogattak, két kocsmába és egy gyógyszertárba is betörtek. A háromtagú bandából ketten előzetes letartóztatásba kerültek, egyikük szabadlábon védekezhet.

Templomfosztogató betörőbanda tagjait fogták el a salgótarjáni nyomozók - jelentette be a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője pénteken Salgótarjánban. Hidasi Béla sajtótájékoztatón közölte: a vizsgálat adatai szerint a három, somoskőújfalui, nagylóci, illetve kazári férfi alaposan gyanúsítható azzal, hogy idén március és július között 17 Heves, Nógrád és Pest megyei település templomába törtek be, minden alkalommal a perselyben található pénzt vitték el.

Elmondta: a templombetörések mellett a banda parkolóautomatákat fosztogatott Salgótarjánban, illetve Somoskőújfaluban két vendéglátóegységbe és egy gyógyszertárba is betörtek. Minden alkalommal kizárólag a kasszában található pénz érdekelte őket.

Ugyanakkor Balassagyarmaton és Szécsényben is elkövettek vagyon elleni bűncselekményeket. Ezzel összességében több százezer forintos kárt okoztak - fűzte hozzá.

A bandatagok közül kettőt előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, egyikük pedig szabadlábon védekezhet - mondta a rendőr őrnagy.