Ezer liter pálinkát foglalt le a NAV

Vágólapra másolva!
Farakásnak álcázott illegális szeszüzemet találtak a pénzügyőrök Baján egy cég telephelyén. Közel ezer liter pálinkát lefoglaltak.
Vágólapra másolva!

Farakásnak álcázott szeszüzemet lepleztek le a pénzügyőrök a napokban Baján; a helyszínen majdnem ezer liter jogosulatlanul előállított vegyes pálinkát foglaltak le - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse vasárnap az MTI-t.

Némedi Varga Éva elmondta, hogy a pénzügyőrök egy Baján működő cég telephelyének jövedéki ellenőrzését végezték a napokban. Ennek során a raktár töltőhelyiségéből, valamint a pince fölötti, farakásnak álcázott fészerből különböző méretű kannákban 960 liter vegyes pálinka került elő. A további vizsgálat során a fészer alatt található pincehelyiségben egy - az ellenőrzéskor is üzemelő - desztillálóberendezést találtak, amelyre nem volt engedélye a tulajdonosnak.

A pénzügyőrök 1,5 millió forint értékű, jogosulatlanul előállított alkoholterméket, valamint az engedély nélkül üzemelő berendezést lefoglalták. A tulajdonos ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás bűntette, továbbá jövedékkel való visszaélés elősegítése vétségének gyanúja miatt eljárást indítottak - közölte az őrnagy.