Bács-Kiskun megyében két lovas baleset is történt vasárnap. Bösztörpusztán egy ló a nézők közé ugrott, amely miatt négy néző és a lovas megsérült, Sükösdön pedig egy lovas kocsi elé befogott állat ijedt meg valamitől. A megugrása miatt a kocsiról leeső nő életét vesztette.

Egy megbokrosodott ló okozott balesetet vasárnap délelőtt a Magyarok Országos Gyűlése Bösztörpuszta 2012. elnevezésű rendezvényen, négy néző és a lovas is megsérült - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A megyében található Sükösdön pedig egy nő életét vesztette, amikor leesett egy lovas kocsiról.

A bösztörpusztai baleset egy szalaggal körbekerített területen tartott lovasbemutatón történt, egyelőre nem tudják, hogy mitől vadult meg a ló. Az állat váratlanul a nézők közé ugrott, akik közül megsérült egy 16 éves cecei és egy 17 éves dunaújvárosi fiú, valamint egy 48 éves dunakeszi nő és 51 éves sülysápi nővére, valamennyien 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedtek. A lovon ülő 16 éves dunavarsányi lány könnyebben sérült. A helyszínre érkező mentők mindegyiküket a kecskeméti kórházba szállították.

Sükösdön egy nő életét vesztette, és férje is megsérült, amikor leestek a lovas kocsiról, amelyen utaztak vasárnap a délelőtti órákban. A település Deák Ferenc és Daráló utcai kereszteződésében a kocsi elé befogott ló eddig tisztázatlan okból megijedt és megugrott. A szekér hátuljában ülő bajai házaspár emiatt kizuhant az útra.

Az esés következtében a 47 éves feleség olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette. Negyvenkilenc éves férje könnyű sérülésekkel, míg a hajtó - egy 63 éves helybeli férfi - sértetlenül úszta meg a történteket.