Újabb vizsgálatot rendelt el a rektor a TF-en

Vágólapra másolva!
Új körülmények miatt további, kiterjesztett vizsgálatot rendelt el a testnevelési karon, amelynek dékánját és dékánhelyettesét augusztus elején függesztették fel.
Vágólapra másolva!

A Semmelweis Egyetem rektora további vizsgálatot rendelt el a Testnevelési és Sporttudományi Karon (TF), ahol korábban államvizsgákkal kapcsolatos szabálytalanságok gyanúja miatt indult belső és hatósági vizsgálat - derül ki Szél Ágoston, az egyetem rektorának csütörtökön kiadott közleményéből.

A rektor "a vizsgálatok korrekt lefolytatása érdekében" augusztus 6-i hatállyal két vezető, Tóth Miklós dékán és Szalma László dékánhelyettes megbízását felfüggesztette. "Azonban olyan új körülmények merültek fel, amelyek az oktatási feladatok zavartalan ellátása érdekében további kiterjesztett kari vizsgálatot, és ennek nyomán rektori intézkedéseket tesznek szükségessé" - áll a közleményben.

Július végén befolyással üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával tettek feljelentést ismeretlenek, mert állításuk szerint csak a dékán segítségével tudott testnevelő-edző szakos diplomát tenni három fiatal. A feljelentés szerint a diákoknak több jegyük hiányzott, amiket a dékán csak az államvizsga után vitt fel a tanulmányi rendszerbe. Az egyik diák a fideszes képviselő, Lasztovicza Jenő fia. A képviselő szerint fia csak a túlbonyolított rendszer áldozata. (Az ügy hátteréről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.)