Nagyon gyorsan kellenek rendőrautók az ORFK-nak

2012.08.24. 20:39

Az Országos Rendőr-főkapitányság 1250 járőr- és 500 bűnügyi ügyintézői gépkocsira írt ki gyorsított tárgyalásos közbeszerzést. A pályázatokat hétfőig lehet beadni. A sietség indoka az, hogy a korábbi eljárás mind a hat ajánlattevője visszavonta ajánlatát, és egy nyílt pályázattal "az eljárási határidők miatt veszélybe kerülhet Magyarország közbiztonsága".

Az ORFK által kért 1250 járőr gépkocsiból 750-nek "szolgálati jelleggel egészében kialakítottnak", a további ötszáznak pedig "szolgálati jelleggel részben kialakítottnak" kell lennie - áll a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben. A járőr- és a bűnügyi ügyintézői kocsiknál is követelmény, hogy nem fogyaszthatnak hét liternél több üzemanyagot száz kilométerenként.

Ajánlatot az a cég tehet a járőrkocsikra, amelynek az elmúlt három évben gépkocsi-értékesítésből volt legalább 3 milliárd forint árbevétele. A bűnügyi ügyintőzői kocsikra tett ajánlatnál 1,1 milliárd forint a bevételi követelmény. Aki mindkét kategóriára tesz ajánlatot, annak elég 3 milliárd forint forgalmat igazolnia.

Az ajánlatkérő a gyorsított eljárást - a korábbi közbeszerzés meghiúsulásán túl - azzal indokolja, hogy egy újabb nyílt tenderrel, az eljárási határidők miatt veszélybe kerülhet Magyarország közbiztonsága, mivel átmeneti gépjárműhiány alakulhatna ki a rendőrségnél. Az időben történő gépjárműcsere kizárólag gyorsított eljárás alkalmazásával biztosítható.

A felhívásra augusztus 27-ig lehet jelentkezni. A nyertesnek a szállítást október 1-jén kell megkezdenie, a befejezési határidő pedig jövő év március vége.