Vágólapra másolva!
Olcsóbb és ritkább lesz a mellékvízmérők cseréje, valamint az eljárás is egyszerűsödik - közölte a  Vidékfejlesztési Minisztérium. A módosított rendelet szerint a mellékvízmérőket hat helyett nyolcévente kell majd cserélni.
Vágólapra másolva!

Ha a társasházban, szövetkezeti lakásban élők vízórát akarnak felszerelni a lakásban, akkor saját költségükön mellékvízmérőt kell felszereltetniük, és ennek esedékes hitelesítéséről is maguknak kell gondoskodniuk. A Vidékfejlesztési Minisztérium pénteki közleménye szerint a mostani módosítással "csökkennek a fogyasztók kiadásai, és az ügyintézési idő is lényegesen rövidebb lesz majd".

A rendelkezés szerint a mellékvízmérőket hat helyett nyolcévente, tehát ritkábban kell majd cserélni. Az érintett fogyasztók így a költségek 25 százalékát spórolhatják meg mérőóránként.

A cserével egy időben üzembe helyezik és - az illetéktelen használat megakadályozására - bélyegzéssel, zárral is ellátják a mellékvízmérőket. Ezt ezentúl a víziközmű-szolgáltató üzletszabályzatában meghatározott feltételeknek megfelelő vállalkozó is elvégezheti, így csak egyszer kell fogadni a vízmérő cserét végző szakembereket.