Kigyulladt egy szlovákiai magyarokat szállító turistabusz szombaton hajnalban az M7-esen. Az utasok időben észrevették a füstöt, és le tudtak szállni a buszról, a csomagjaik azonban bennégtek.

Kigyulladt és kiégett egy szlovákiai magyarokat szállító, szlovák rendszámú turistabusz szombat hajnalban az M7-es autópálya Balatonszárszóhoz közeli szakaszán, személyi sérülés nem történt, a forgalmat az oltás idejére elterelték - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Karsay Kornél elmondta, hogy amikor az utasok észlelték a füstöt, a busz lehúzódott, de már nem tudták poroltóval eloltani a terjedő tüzet. Sikerült azonban mindenkinek időben kimenekülnie a kigyulladt járműből, a lángokat végül a tűzoltók fékezték meg.

A busz kigyulladását műszaki hiba okozta - mondta a szóvivő. A Sonline.hu hírportál értesülései szerint 33 felnőtt és 15 gyermek utazott a buszon, akiket a földvári Jogar hotelben helyeztek el éjszakára. A rimaszombati kirándulócsoport tagjai már öt-hat kilométerrel korábban észlelték a füstöt a buszuk hátsó részéből, a sofőr azonban csak akkor állt meg, amikor már az egész jármű füstbe borult. Ekkor már csak arra maradt idejük, hogy kimeneküljenek az égő buszból. A csomagteret nem tudták kinyitni, így poggyászaik is odaégtek. Akadt, akinek az úti okmányai is odavesztek, mert arra figyelt, hogy a gyerekeket mentse.

Kissné Perjési Éva, a balatonföldvári Jogar hotel igazgatója a hírportálnak azt nyilatkozta, hogy a katasztrófavédelem kérésére helyezték el az utasokat szállodájukban: több termet megnyitottak, és vizet, takarót, reggelit biztosítottak számukra. Akinek orvosi kezelésre, gyógyszerre volt szüksége, megoldották a Siófokra szállítását. A kiégett busz utasaiért szombaton reggel indult autóbusz Zsolnáról. A kirándulócsoport az MTI információja szerint még a szállodában tartózkodik.