Beszámíthatónak nyilvánították Bándy Kata gyilkosát

Vágólapra másolva!
Elkészült az orvosi és pszichológiai szakvélemény a pécsi gyilkosság gyanúsítottjáról. P. László eszerint teljesen beszámítható, és teljes felelősséggel tartozik tetteiért. Védőügyvédje szerint Bándy Kata gyilkosa nagyon súlyos büntetésre számíthat.
Vágólapra másolva!

Az igazságügyi orvos és pszichológus szakértők szerint teljes mértékben beszámítható a Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásával gyanúsított P. László - közölte a gyanúsított kirendelt ügyvédje kedden. Az ügyvéd hozzátette: védence nagyon súlyos büntetésre számíthat.

Sólymos Sára szerint az igazságügyi orvos és pszichológus szakértők egyértelműen megállapították, hogy P. László "semmiféle beszámítási képességkorlátozásban nem szenved, semmilyen módon nem korlátozott a cselekmény társadalomra való veszélyességének felismerésében, teljes mértékben beszámítható". A szakértők a bódult állapotot sem állapították meg, még kábítószer- vagy italfogyasztás sem befolyásolta beszámítási képességét.

Az ügyvéd szerint mindez büntetőjogilag azt jelenti, hogy teljes felelősséggel tartozik a tettéért. A bűncselekmény, melynek elkövetésével gyanúsítják, minősített emberölés, halmazatban a kifosztással. A gyanúsított jogi képviselője megjegyezte: védence változatlanul fenntartotta az általa korábban elmondottakat, az orvos szakértői véleményt viszont tudomásul vette. A gyanúsított a rendőrségen azt vallotta, hogy a bűncselekmény előtt szintetikus kábítószert fogyasztott, és a drogra alkoholt ivott.

Bándy Kata, 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult haza egy pécsi sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én délután találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították az idegenkezűséget, és a nyomozást aljas indokból elkövetett emberölés miatt rendelték el.

Július 14-ére azonosították a gyanúsítottat, P. László személyében. Egy napon át üldözték, majd július 15-én fogták el. Július 17-én P. László a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott hétórás kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Másnap a Pécsi Városi Bíróság aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.