Felülvizsgálati kérelmet nyújt be a fekete sereg vezetője

Vágólapra másolva!
Magyar Róbert ellen a spanyol hatóságok is büntetőeljárást indítanak, és ragaszkodhatnak ahhoz is, hogy Spanyolországban ülje le az esetleges büntetést. A férfi jelenleg nem kiadatási, hanem bűnügyi őrizetben van.
Vágólapra másolva!

Felülvizsgálati kérelmet terjeszt be várhatóan a Kúriának a napokban Spanyolországban elfogott, itthon márciusban tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott Magyar Róbert védelme - tudta meg a Magyar Nemzet. A lapnak a férfi ügyvédje, Lakatos Csilla azt mondta, hogy a fekete sereg perének több elítéltje is hasonló jogorvoslati lehetőségre készül.

A napilap szerint a fekete seregként ismert bűnszervezet vezetője ellen a spanyol hatóságok is büntetőeljárást indítanak, mivel egy betörés közben érték tetten, és vették őrizetbe egy üdülőhelyen. A Magyar Nemzet információi szerint Magyar Róbert több hasonló bűncselekményt is elkövetett a dél-európai országban.

Az igazságügyi minisztérium már felvette a kapcsolatot a spanyol társszervekkel Magyar Róbert kiadatása ügyében. A jogsegélyegyezmény lehetőséget ad arra, hogy Spanyolországban elkövetett és feltárt bűncselekményeit magyar bíróság tárgyalja majd, erre akkor a legnagyobb az esély, ha ezek a bűntettek kisebb súlyúak.

A Blikk mindeközben azt írja, hogy a férfi jelenleg nem kiadatási, hanem bűnügyi őrizetben van. Ez azt jelentheti, hogy a spanyol hatóságok lenyomozzák az összes hozzá köthető betörést, majd el is ítélhetik miatta. Sőt ragaszkodhatnak ahhoz is, hogy Spanyolországban ülje le az esetleges büntetést. Így legrosszabb esetben évek is eltelhetnek, mielőtt Magyarországra szállítják, de az is előfordulhat, hogy már heteken belül a Csillagbörtönben lehet Magyar Róbert, ha a spanyolok nem ragaszkodnak az ottani büntetéshez - írja a Blikk.