Kedvezményes lakáskölcsönt kapnak a rendőrök és tűzoltók

Vágólapra másolva!
Akár 50 millió forintos, kamatmentes lakáskölcsönt is felvehetnek a jövőben a belügyi dolgozók egy szerdán megjelent miniszteri rendelet alapján. Az új kölcsön rendőrök, tűzoltók és más belügyi szervek munkatársai számára is elérhető lesz, és 20 év alatt kell majd visszafizetni.
Vágólapra másolva!

Több millió forintos kamatmentes lakáskölcsönt kaphatnak a rendőrök és a többi belügyi dolgozó a jövőben - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. A munkáltatói kölcsönről szóló belügyminiszteri rendelet szerdán jelent meg a közlönyben.

Az új szabályozás szerint a legalább 2 éves szolgálati jogviszonnyal rendelkező, határozatlan időre kinevezett, továbbá a szerződéses hivatásos állományú dolgozó részére a belügyi szerv lakáscélú munkáltatói kölcsönt nyújthat többek között a dolgozó tulajdonába kerülő lakás építéséhez, vásárlásához, cseréjéhez, bővítéséhez, korszerűsítéséhez.

A kölcsön feltételei között szerepel többek között, hogy a lakás lakószobáinak száma és a lakás építési költsége, vételára megfeleljen méltányolható lakásigény feltételeinek. Hogy az új lakáskölcsönt megkapja, a belügyi dolgozónak 20 százalékos önrésszel kell rendelkeznie.

A rendőrök új lakáskölcsöne az ötmillió forintot nem haladhatja meg. A kölcsön visszafizetésének időtartama lakásépítés, -vásárlás esetén legfeljebb 20 év, lakásbővítésnél legfeljebb 15 év, lakáskorszerűsítés esetén legfeljebb 10 év.

A belügyminiszter vezetése, irányítása vagy felügyelete alá tartozó szervekkel hivatásos szolgálati, közalkalmazotti jogviszonyban munkavállalókra - így többek között rendőrökre, büntetés-végrehajtási dolgozókra, továbbá a katasztrófavédelem és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, illetve Alkotmányvédelmi Hivatal állományára vonatkozó belügyminiszteri rendelet csütörtökön lép életbe.