Orbán titkára egymilliót keres

2012.08.29. 8:56

Egymillió forint feletti illetmény csak Orbán Viktor miniszterelnöknek és helyettesének, Semjén Zsoltnak jár. A legkevesebbet, 108 ezer forintot az egyik iktató kapja.

A vezető beosztású kormánytisztviselői után az összes dolgozójának nevét, munkakörét és illetményét közzétette a kormányzati honlapon a Miniszterelnökség.

A portálon kedden megjelent közleményből - amely szerint közérdekből nyilvános jelleggel tették elérhetővé az adatokat az oldalon - kiderül, hogy a Lázár János államtitkár vezette Miniszterelnökség júniusi átalakítását követően a szervezetnél legfeljebb 275-en dolgozhatnak, ebből jelenleg 225 státusz van betöltve.

A közzétett táblázat szerint egymillió forint feletti illetmény csak Orbán Viktor miniszterelnöknek és helyettesének, Semjén Zsoltnak jár. Éppen egymillió forintot keres Nagy János politikai főtanácsadó, a kormányfő személyi titkára, a legkevesebbet, 108 ezer forintot pedig egy iktató keres a Miniszterelnökségen.

Tízen keresnek 900 ezer forint felett, köztük államtitkár, helyettes államtitkár, miniszterelnöki biztos és politikai főtanácsadó is van. A sofőrök 300 ezer forintot keresnek, a titkársági referensek 200 ezer körüli fizetést vihetnek haza. A főosztályvezetők 500 és 800 ezer forint közötti összeget vihetnek haza.

KAPCSOLÓDÓ CIKK