Nyilvánosak az idei felsőoktatási pótfelvételik ponthatárai

A Műegyetemre legalább 350, Szegedre 244 pont kellett a bekerüléshez az idei pótfelvételin - derült ki a szerda délután nyilvánosságra hozott ponthatárokból. Az eredményekről minden felvételizőt értesítenek levélben is.

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási pótfelvételik ponthatárait szerda délután a www.felvi.hu oldalon. Az adatokból több mint kilencezer jelentkező tudta meg, bekerül-e valamelyik felsőoktatási intézménybe.

A ponthatárok általában 240 és 350 között mozogtak a mostani eljárás során. A Műegyetemen 350 pont, a Szegedi Tudományegyetemen 244 pont, a Pécsi Tudományegyetemen 252 pont alatt nem lehetett képzésekre bekerülni. A Budapesti Gazdasági Főiskolán 244 pont, a Debreceni Egyetemen 276 pont kellett a bekerüléshez.

Az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. közös tájékoztatása szerint a pótfelvételi eljárásban a 46 felsőoktatási intézmény által meghirdetett 2 588 helyre 9 428-an jelentkeztek. Közülük 7 365-en, vagyis a jelentkezők 78,12 százaléka e-felvételizett, 6 520-an alapképzést, 939-en pedig mesterképzést jelöltek meg. A legtöbben az idén is a levelező képzést választották, 4 531-en, emellett a fennmaradó jelentkezők nagy része - 4 294-en - nappali képzésre jelentkezett.

A felvételi döntésről az Oktatási Hivatal minden jelentkezőt levélben tájékoztat. Azokat, akik megadták a mobilszámukat, a ponthatárok kihirdetése után sms-ben is értesítik. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat szeptember elején a felsőoktatási intézménytől kapják meg.