Műfüvesítik az Andrássy utat

Vágólapra másolva!
Műfűvel takarták le a budapesti Andrássy út egy részén a járda melletti sávot. Az út mellett sok helyen kikopott a fű, főként a kutyák miatt. Egyelőre csak néhány csupasz részt takartak le, ha tetszik az embereknek, folytathatják a műfüvesítést.
Vágólapra másolva!

Műfűvel takarták le az Andrássy úton a füves részt az Oktogon és az Eötvös utca között. Szűcs Panni, a BVK Holding szóvivője az Andrássy úti műfüvesítéssel kapcsolatban az [origo]-nak elmondta, hogy próbaként került a műfű a járda mellé. A nagyjából 70 négyzetméteres területen őszig biztosan marad a műfű, az ötlettel kapcsolatban pedig várják a lakosság reakcióit, ha pozitívak a visszajelzések, akkor nagyobb területen is lefektethetik a műfüvet.

A szóvivő a műfűvel kapcsolatban elmondta azt is, hogy azért lenne rá szükség, mert az érintett területeken állandóan kiég a fű, amihez hozzájárul az is, hogy a kutyák a füvön végzik el a szükségüket, és ez éves szinten sok pluszköltséget jelent a Főkertnek. Szűcs Panni arról is beszélt, hogy a lefektetett műfű vízáteresztő anyagból készült, ezért jelenléte nem jelent gondot a környező növényeknek.

Ilyen a le nem takart rész.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]




Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]