Magyar zászlót égettek Jerevánban

Vágólapra másolva!
Újabb tüntetést tartottak az örmény fővárosban, Jerevánban az örmény külügyminisztérium és Magyarország tiszteletbeli konzuljának irodája előtt. Több százan gyűltek össze a magyar konzultusnál, ahol egy magyar zászlót is elégettek a demonstrálók.
Vágólapra másolva!

Az örmény fővárosban, Jerevánban tüntető nagyjából háromszáz fő - elsősorban fiatalok - a miatt tiltakozott, hogy a magyar hatóságok Ramil Safarov azeri katonatisztet kiadták Azerbajdzsánnak.

A tüntetők a tiszteletbeli konzul irodájánál - a rendőrök jelenléte ellenére - letépték a magyar zászlót az épület faláról, majd felgyújtották - jelentette a Novosztyi Armenyija állami hírügynökség és a Panarmenian.net internetes hír- és elemző ügynökség.

Forrás: MTI/EPA/Hajk Badaljan
Magyar zászlót égetnek az örmény tüntetők a konzulátus előtt

A panarmenian.net örmény internetes hír- és elemző ügynökség honlapján elhelyezett fényképek szerint a rendőrök tétlenül nézték a zászlóégetést, illetve az egész akciót. A tiltakozók a konzuli iroda ajtajára "Magyarország - viszontlátásra!", valamint "Fizess hárommilliárd dollárt és végy egy gyilkost!" feliratokat ragasztottak.

Péntek este már tartottak egy tüntetést a konzulátus épületénél, akkor paradicsommal dobálták meg az épületet, és letépték róla a magyar zászlót is. A tüntetők vezetője a hírügynökségnek akkor azt mondta, azért jöttek, hogy kinyilvánítsák tiltakozásukat és felháborodásukat. A megmozdulás nem volt előre tervezett, ez volt az első válasz a történtekre. "Ez úton szeretnénk ráirányítani a nemzetközi közvélemény figyelmét erre az elfogadhatatlan esetre" - tette hozzá.